Emmaus on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansainvälinen liike, jonka tehtävänä on auttaa kärsiviä ja siten edistää oikeudenmukaisuutta ja rauhaa.
Kesän aukioloajat

Tarkista kesän aukioloajat täältä.

Noutopalvelu on kesälomalla juhannuksesta eteenpäin.

We Are a Welcoming Europe: allekirjoita aloite!

Emmaus Euroopan alueneuvosto päätti maaliskuussa 2018 liittyä Euroopan komissiolle esitettävään kansalaisaloitteeseen We Are a Welcoming Europe, joka vaatii inhimillisempää eurooppalaista pakolaispolitiikkaa. Eurooppalainen kansalaisaloite on näkyvin ja sitovin suoran demokratian väline Euroopan unionissa. Jos miljoona kansalaista vähintään seitsemästä jäsenvaltiosta allekirjoittaa aloitteen vuoden kuluessa, Euroopan komissiolla on velvollisuus huomioida kansalaisten vaatimus. Aloitteen keskeinen sisältö on seuraava:

Kansalaisyhteiskunta on valmis auttamaan heikoimmassa asemassa olevia. Pyydämme Euroopan komissiota ryhtymään seuraaviin toimiin:

  • kieltämään solidaarisuuden kriminalisoinnin jäsenvaltioissa
  • tukemaan Euroopan kansalaisia, jotka haluavat tarjota turvaa vainoa pakeneville ihmisille
  • takaamaan oikeuden tehokkaan saatavuuden kaikille hyväksikäytön ja riiston uhreille.

Emmaus Helsinki kannattaa aloitetta. Allekirjoita sinäkin ja levitä tietoa omille kontakteillesi!

Kampanjavideo. Lisätietoa ja allekirjoitus täällä.

Työtä ja toivoa maahanmuuttajaromaneille

Tutustu Euroopan sosiaalirahaston tukemaan yhteishankkeeseen, jota Emmaus Helsinki, Helsingin diakonissalaitos ja Osuuskunta Työtä ja toivoa toteuttavat vuosina 2018 ja 2019.

Siivouspalvelu sinulle

Suomeen muuttaneita haavoittuvassa asemassa olevia henkilöitä työllistävä keikkapooli on aloittanut toimintansa. Keikkapoolissa työskentelee 5-6 siivoojaa, joilta voit tilata kotisiivousta. Keikkapoolia pyörittää tähän tarkoitukseen Emmauksen aloitteesta perustettu Osuuskunta Työtä ja toivoa, jossa on jäseninä Emmaus Helsingin lisäksi yksityisiä henkilöitä.

Enemmän tietoa keikkapoolista, siivoustyön tilaamisesta ja hinnoista löydät täältä.

Emmaus on solidaarisuuskirpputori

Kirpputoreiltamme, Mäkelänkatu 54 ja Gyldénintie 2, löydät huippuedullisia taloustarvikkeita, sänky- ja liinavaatteita, huonekaluja (Mäkelänkadun kirppikseltä) ja tietysti vaatteita lapsille ja aikuisille.

Emmauksen kirpputorit myyvät lahjoitettua tavaraa. Tuotto käytetään kumppaneidemme hankkeiden tukemiseen eri puolilla maailmaa ja lähialueilla. Kirpputoreja ylläpidetään pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Lue lisää Emmauksesta.

Voit tukea Emmauksen työtä lahjoittamalla puhtaita ja ehjiä käytettyjä vaatteita ja ehjää kodin irtaimistoa. Lahjoituksesi voit tuoda kirpputorien aukioloaikoina kummalle tahansa kirpputorillemme Mäkelänkatu 54 ja Gyldénintie 2. Kiitos tuestasi!

Lyhyesti toiminnastamme vuonna 2017.