Emmaus on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansainvälinen liike, jonka tehtävänä on auttaa kärsiviä ja siten edistää oikeudenmukaisuutta ja rauhaa.
Siivouspalvelu sottaisille ja kiireisille

Suomeen muuttaneita haavoittuvassa asemassa olevia henkilöitä työllistävä keikkapooli on aloittanut toimintansa. Keikkapoolissa työskentelee aluksi kaksi siivoojaa, joilta voit tilata kotisiivousta. Keikkapoolia pyörittää tähän tarkoitukseen Emmauksen aloitteesta perustettu Osuuskunta Työtä ja toivoa, jossa on jäseninä Emmaus Helsingin lisäksi yksityisiä henkilöitä.

Enemmän tietoa keikkapoolista, siivoustyön tilaamisesta ja hinnoista löydät täältä.

Pakolaisten puolesta

Emmaus Suomen syysseminaari Nauvossa 11.9.2016 otti kantaa Suomen epäinhimilliseen pakolaispolitiikkaan. "Asenteet Suomessa sekä muualla Euroopassa ovat koventuneet. Solidaarisuus ja kanssaihmisten kunnioittaminen ovat vähentyneet. Taloudelliset ja sosiaaliset kuilut ovat kasvaneet. Tämän päivän Suomi ei toivota tervetulleeksi. Lähes päivittäin luemme turvapaikanhakijoista, yksin saapuvista lapsista, perheistä, yksinäisistä äideistä lastensa kanssa ja ihmiskaupan uhreista, jotka karkoitetaan huolimatta ilmiselvistä todisteista heidän suojeluntarpeestaan." Lue koko kannanotto.

Emmaus Helsinki tukee taloudellisesti kotimaisia järjestöjä, jotka auttavat paperittomia, maahanmuuttajia ja pakolaisia. Näitä ovat mm. Global Clinic, Hirundo ja Monika-Naiset. Lisäksi annamme mm. Vapaa liikkuvuus -verkoston ja Hirundon kautta vaatetukea ja ostokortteja eniten tarvitseville. Nykytilanteessa tulemme lisäämään pakolaisille annettavan taloudellisen ja tavaratuen määrää. Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme myös työkokeilu- ja tukityöpaikkoja Emmauksessa.

Kun lahjoitat meille tavaraa, me muutamme sen rahaksi, joka käytetään vaikeimmassa asemassa olevien tukemiseen. Lisää tietoa Emmaus Helsingin antamasta tuesta saat täältä.

Emmaus on solidaarisuuskirpputori

Kirpputoreiltamme, Mäkelänkatu 54 ja Gyldénintie 2, löydät huippuedullisia taloustarvikkeita, sänky- ja liinavaatteita, huonekaluja (Mäkelänkadun kirppikseltä) ja tietysti vaatteita lapsille ja aikuisille.

Emmauksen kirpputorit myyvät lahjoitettua tavaraa. Tuotto käytetään kumppaneidemme hankkeiden tukemiseen eri puolilla maailmaa ja lähialueilla. Kirpputoreja ylläpidetään pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Lue lisää Emmauksesta.

Voit tukea Emmauksen työtä lahjoittamalla puhtaita ja ehjiä käytettyjä vaatteita ja ehjää kodin irtaimistoa. Lahjoituksesi voit tuoda kirpputorien aukioloaikoina kummalle tahansa kirpputorillemme Mäkelänkatu 54 ja Gyldénintie 2 tai käyttää noutopalveluamme. Kiitos tuestasi!

Lyhyesti toiminnastamme vuonna 2016.

Sinua tarvitaan

Lue lisää Emmauksen vapaaehtoistehtävistä.

Noudamme lahjoituksia

Noudamme ilmaiseksi kirpputoreillemme lahjoitettua tavaraa pääkaupunkiseudulta.