Emmaus-liikkeen manifesti kehottaa meitä puuttumaan inhimilliseen kärsimykseen ja raivaamaan pois sen syitä. Teemme työtä yhdessä, autamme toisiamme ja samalla myös itseämme.

ONKO TALOUSKASVU HYVINVOINNIN EDELLYTYS?

18.-19.9.2010 Emmaus Suomen seminaarissa Tammisaaressa oli aiheena kestävä kehitys/talouslasku.

"Maapallon väestön rikkain viidennes käyttää jo nyt yli sata kertaa enemmän maapallon burttokansantuotteesta kuin köyhin viidennes. Suurin osa suomalaisista kuuluu tähän ryhmään. Ja maapallon resurssit ovat rajatut. Jos kaikki kuluttaisivat niin paljon maapallon voimavaroja kuin keskivertosuomalainen, tarvittaisiin jo vähintään kolme maapalloa. Kuitenkin nykyään sekä talous että politiikka rakentuvat jatkuvalle kasvulle. Sillä pohjalla kestävää kehitystä ei voida rakentaa." Lainaus Uffe Särsin alustuksesta Kestävä kehitys.

"Talouslasku tarkoittaisi kohtuutta mutta ei puutetta eikä köyhyyttä. Vähemmän voikin tarkoittaa enemmän: jos luovumme ahneudesta rahaan ja tavaroihin, elämämme voisi olla parempaa, yksinkertaisempaa, mutta sosiaalisesti rikkaampaa, siinä olisi enemmän aikaa perheelle ja ystäville sekä enemmän elämyksiä luonnossa ja kulttuurin piirissä. Samalla saisimme elämän, joka ei tuhoa sitä ekosysteemiä, josta olemme riippuvaisia." Lainaus Ulla Hoyerin alustuksesta Talouslasku ja Emmaus-liike.