2.7.2018

Emmaus Helsinki

Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Emmauksen lumpunkerääjien kannatusyhdistys, sittemmin Emmaus Ystävät, nykyiseltä nimeltään Emmaus Helsinki,  perustettiin vuonna 1966 kokoamaan yhteen ihmisiä, jotka halusivat tehdä jotakin konkreettista oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Ranskan mallin mukaan se oli alussa asunnottomien miesten yhteisö, vuodesta 1986 työtä on tehty pääosin vapaaehtoisvoimin. Emmauksen toimintaa on koko ajan rahoitettu keräämällä ja myymällä lahjoitettua käytettyä tavaraa. Halu muuttaa maailmaa ja huoli ympäristön tilasta yhdistää emmauslaisia ja myös monia meille tavaraa lahjoittavia sekä kirpputoriemme asiakkaita.  Nykyään vireässä yhdistyksessämme on reilu 170 jäsentä ja n. 90  vapaaehtoista, jotka pyörittävät kahta kirpputoria Vallilassa ja Lauttasaaressa yhdessä 2-3 palkatun työntekijän kanssa. Lyhyesti toiminnastamme vuonna 2019.

Arvomme

Emmaus Helsingin toimintaa ohjaavat Emmaus-liikkeen yhteiset asiakirjat, joista tärkein on vuonna 1969 Bernissä hyväksytty manifesti.

Solidaarisuus. Olemme aina heikoimmassa asemassa olevien ihmisten puolella ja osallistumme heidän kamppailuunsa oikeudenmukaisuuden puolesta. Tukitoimintamme periaate on auttaa ihmisiä auttamaan itseään. Tiedostamme kuitenkin, että olemme myös itse avuntarvitsijoita: autamme ja tulemme samalla autetuiksi.

Vastuu ihmisistä ja ympäristöstä. Tunnemme vastuumme lähellä ja kaukana olevista tukeamme tarvitsevista ihmisistä, ympäristöstä ja tulevista sukupolvista. Vastustamme luonnonvarojen tuhlaamista, kertakäyttökulttuuria ja kerskakulutusta. Haluamme toiminnallamme antaa esimerkin vaihtoehtoisesta tavasta elää.

Yhteisöllisyys. Emmauksen työyhteisö on meille tärkeä. Saamme tehdä yhdessä työtä tärkeiden asioiden puolesta, ja samalla omaan elämäämme tulee iloa ja merkitystä. Emmauksen työyhteisössä näemme erilaisuuden rikkautena, toivotamme kaikki tervetulleiksi ja pyrimme olemaan kaikessa toiminnassamme avoimia ja rehellisiä.

Hallitus

Vuonna 2020 Emmaus Helsinki ry:n hallitukseen kuuluvat seuraavat henkilöt:

Ulla Hoyer, hallituksen puheenjohtaja
Mika Aalto-Setälä
Heikki Ahava
Bertel Backholm
Anca Enache
Marja Keskitalo-Ojala
Anton Linder
Anu Lähde
Leena Nivanka
Ulla Siljander
Pola Stenberg
Ulf Särs

Toimintakertomukset

Toimintakertomus 2019
Toimintakertomus 2018
Tilinpäätös 2018
Toimintakertomus 2017
Tilinpäätös 2017
Toimintakertomus 2016
Tuloslaskelma 2016
Toimintakertomus 2015
Tuloslaskelma 2015
Toimintakertomus 2014

Toimintasuunnitelmat

Toimintasuunnitelma 2020
Toimintasuunnitelma 2019
Toimintasuunnitelma 2018
Toimintasuunnitelma 2017
Toimintasuunnitelma 2016
Toimintasuunnitelma 2015

Budjetti 2020