Emmaus on mahdollisuus erilaisille ja eri-ikäisille ihmisille tehdä mielekästä työtä omien kykyjensä ja voimiensa mukaan tasa-arvoisemman maailman puolesta.

VAPAAEHTOISTYÖ KIRPPUTORILLA

Emmaus Helsingin kirpputorit ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Viikoittain kirpputoreilla työskentelee 30-40 ihmistä pitemmissä tai lyhyemmissä vuoroissa elämäntilanteesta ja voimavaroista riippuen. Nuorimmat työntekijät ovat TET-jaksoa suorittavia peruskoululaisia ja vanhimmat yli 80-vuotiaita eläkeläisiä. Työ on käytännöllistä: lahjoitetun tavaran lajittelua, hinnoittelua ja myyntiä, huonekalujen kantamista, järjestelyä ja siivoamista, avustuslähetysten pakkaamista, ruoanlaittoa ja tapahtumien järjestämistä ym. tilanteen mukaan ja yhteistyössä toisten kanssa. Hyvin monenlaiselle osaamiselle on käyttöä Emmauksessa, ja kaikkiin tehtäviin annetaan opastus.

Vapaaehtoiset kertovat suhteestaan Emmaukseen:
"Minulle Emmaus-toiminta on elämäntapa, kanava olla omien mahdollisuuksien mukaan työntekijänä, asiakkaana sekä lahjoittajana."
"Parasta on vapaa ilmapiiri ja tilaisuus tavata erilaisia ihmisiä."
"Haluan tehdä mielekästä työtä omaan tahtiin."
"Vaikka työ on joskus likaista ja pölyistä, hankaluudet voittaa kuitenkin tekemisen ilo."

Emmaus Helsinki ylläpitää jäsenistä ja vapaaehtoisista rekisteriä, jossa ovat seuraavat tiedot: nimi, osoite, sp-osoite, puhelinnumero ja kieli (suomi/ruotsi). Rekisterin ainoa tarkoitus on tiedottaminen ja muu yhteydenpito jäseniin ja vapaaehtoisiin. Pääsy rekisterin tietoihin on ainoastaan toiminnanjohtajalla ja rekisteriohjelman pääkäyttäjällä. Jos haluat nähdä omat tietosi ja muuttaa niitä, ole yhteydessä toimistoon.

Jos kiinnostuksesi heräsi, voit ottaa yhteyttä Emmaukseen alla olevalla lomakkeella. Vastaamme mahdollisimman pian ja kerromme, tarvitaanko juuri nyt uusia vapaaehtoisia ja millaisiin tehtäviin.

Vapaaehtoistyö Emmauksessa kiinnostaa

Huom! Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Lähetetään...