Bertel Backholm: Työsarkaa riittää kaikille

Bertel Backholm löysi mukaan Emmauksen toimintaan jäätyään eläkkeelle ja muutettuaan Vaasasta Helsinkiin kymmenisen vuotta sitten. – Syksyllä 2011 oli EU:n vapaaehtoistoiminnan päivä ja Emmaus oli siinä mukana, Bertel muistelee.

Sähköasentajaksi opiskellut Bertel tekee Emmauksessa vapaaehtoistyötä elektroniikkapuolella. – Laitteita on laidasta laitaan. Leikkikaluja, valaisimia, silitysrautoja. Ensin tarkistan, toimiiko laite, onko se turvallinen. Putsaan, hinnoittelen ja laitan esille, hän kertoo.

Bertelistä on suuri apu muissakin tehtävissä. Hän on muun muassa tehnyt asennustöitä, ollut mukana noudoissa ja lastaamassa rekkoja sekä tutkinut jopa Emmauksen hiilijalanjälkeä. Käytännön aherruksen ohella Bertel kuuluu jo toista kauttaan Emmauksen hallitukseen, mikä on avartanut hänen näkemystään erityisesti Emmauksen avustuskohteista.

Emmauksen parhaiksi puoliksi Bertel nostaa yhteisöllisyyden, kierrätyksen ja järjestön tavoitteet. – Täällä on aina iloisia ihmisiä, hyvä tunnelma. Se, että pyritään auttamaan heikoimmassa asemassa olevia, on hyvä perusarvo. Motivaatiota vapaaehtoistyöhön tuo toivo siitä, että voi helpottaa toisen ihmisen elämää. En ole sellainen, että nousisin barrikadeille. Uurastamalla pystyy vaikuttamaan ainakin yhden ihmisen elämään, tekemään sen vähän paremmaksi.

Bertel toivottaa uudet vapaaehtoiset tervetulleiksi. – Työsarkaa riittää kyllä jokaiselle. Tervetuloa mukaan joukkoon.